Jeg ønsker å...

Sikkerhetskultur

Hos Toyota lever og ånder vi en sikkerhetskultur i alt vi gjør
Sikkerhet er vår høyeste prioritet. Til syvende og sist sikter vi mot null trafikkulykker i et samfunn der folk kan bevege seg fritt og trygt. Denne ambisjonen krever en helhetlig tilnærming som strekker seg utover bil- og trafikksikkerhet til å inkludere generell sikkerhetsbevissthet og utdanning.
  • Sikkerhet er integrert i vårt DNA


    Sikkerhet har alltid vært en integrert del av vår bedriftskultur. Allerede i 1938 lanserte Toyota Motor Corporation i Japan en Sikkerhet og Helse komité og organiserte Sikkerhetsuke-aktiviteter. På midten av 1900-tallet ble fasiliteter tilpasset for å møte stadig strengere sikkerhetsstandarder og protokoller. Fra 80-tallet og utover hadde kampanjer fokus på forebygging av alvorlige ulykker. Startet i januar 1992, dekker STOP6-initiativet de seks elementene i Safety TOYOTA 0 (Zero Accident) Prosjekt, inkludert ulykker forårsaket av (1) bevegelige maskineri, (2) tunge gjenstander, (3) kontakt med kjøretøy, (4) fall , (5) elektrisk støt og (6) høye temperaturer. Med en eksplisitt referanse i Toyotas Global Vision for 2011, vil sikkerhet garantert forbli innebygd i bedriftskulturen vår.

"Min sikkerhetsforpliktelse er å lede en sikkerhet først, mangfoldig, likeverdig og inkluderende kultur på tvers av alle Toyota-bedrifter i Europa."
Matt Harrison, Chief Operationg Officer Toyota Motor Europe
  • Dojo: Et viktig sikkerhetsvåpen


    Vår sikkerhetskultur er ikke definert av tingene vi sier, men av tingene vi gjør. Det er derfor våre viktigste logistikk- og produksjonsanlegg har en såkalt "dojo" på stedet. Dojo er japansk for «et øvelsesrom for intensiv læring». Nykommere hos Toyota går vanligvis gjennom et omfattende treningsprogram før de setter sin fot på arbeidsgulvet. I dojoen settes teori ut i praksis. Det er der våre ansatte lærer alt de trenger å vite om sikkerhet på jobben, på en svært visuell og virkningsfull måte.

Impressions of a dojo space

  • Hvorfor er det viktig å bruke vernebriller som sitter tett på ansiktet? Fordi det forhindrer at gnistene eller flisene som frigjøres når du arbeider med sag kommer inn i øynene.
  • Ergonomi er en sentral del av forebyggende sikkerhetsopplæring, og dekker hvordan du trygt løfter last ved å holde ryggen rett og plassere føttene riktig.
  • Ansatte som ikke er overbevist om viktigheten av vernesko, blir ofte overbevist  etter å ha sett demoen med en knust boks på treningen.
  • Gangfelt er systematisk avgrenset med porter for å skille fotgjengere fra kjøretøy som beveger seg rundt.
  • Vær på vakt for sikkerhetsrisikoer

    Opplæring er en effektiv måte å introdusere sikkerhet på, men er ikke tilstrekkelig for å holde temaet på topp i det daglige arbeidet. Påminnelser, helst visuelle, er nøkkelen. Ved våre operasjoner i Storbritannia, for eksempel, øker en sikkerhetskalender bevisstheten med et daglig sikkerhetstips. Det kan dekke ergonomi, forebyggende øvelser, generell velvære og helse, sikkerhetsverktøy og prosedyrer … Og i hele Toyota i Europa er oktober måned for sikkerhet og helse. Hvert år rulles det ut en kampanje på tvers av alle våre europeiske anlegg for å kontinuerlig forbedre og sikre sikkerheten på jobben.

  • Generell helse og velvære

    Vi kan bare få frem det beste i mennesker i et miljø der de føler seg trygge. Sikkerhet og generell helse og velvære går hånd i hånd. Det er allment anerkjent at vi er mer utsatt for stress i dagens moderne måte å leve på, og stress kan påvirke det fysiske og psykiske velværet til mennesker. Hos Toyota er det satt i gang mange forebyggende programmer for å redusere stress ved å coache ansatte. Det iverksettes tiltak for å oppmuntre folk til å flagge problemer tidlig, slik at de kan løses raskere. Mer enn noen gang må vi ta vare på hverandre.

Relaterte artikler

Du kan også være interessert i