Jeg ønsker å...

Hvorfor velge Toyota originaldeler?

Bilen din er full av slitasjedeler som regelmessig må byttes ut. Vindusviskere, dekk, filter, bremser og diverse motorkomponenter, slik som registerreim, tennplugger og coils. Dette må til for å holde bilen i tipp topp stand og for at den skal vare så lenge som mulig. Og her er det viktig å velge originalt. Eller er det det?

Det korte svaret er både ja og nei. EU-regler legger til grunn for at en skal kunne bruke uoriginale deler på bilen uten at det skal gå ut over garantien. Men for at garantien skal gjelde må delene ha tilsvarende, eller bedre kvalitet enn originaldelene.

Dessverre har kjøp av falske bildeler fått en markant økning de siste årene. Mange faller for å kjøpe ´billige´ piratkopierte deler som til forveksling kan være skremmende like originaldeler. Kvalitetsmessig derimot går de ikke gjennom samme test- og sertifiseringsprosess som originaldelene. Hvis de går gjennom en testprosess i det hele tatt. Når du ikke vet hvor delene kommer fra kan det fort gå ut over bensinforbruk, ytelse, garanti og viktigst av alt – sikkerheten.

Derfor bør du velge originalt – da er du sikret kvalitet, i tillegg til at delene du får fra oss har minimum 12 måneders garanti.

  • Hvordan vet du at en del er original?

    Alle originaldeler er merket med et hologram og et serienummer som brukes for å sjekke om delen er kompatibel med bilen din eller ikke. I tillegg er det vanlig at reservedelene blir tildelt en egen QR-kode som en selv kan skanne med en smarttelefon, for å sjekke sertifiseringen.

    Deler av høy verdi blir tildelt en RFID-kode (en radiobrikke) som gjør delene enklere å spore og lar forhandlerne og verkstedene verifisere om delen er original eller ei.

    Men det aller enkleste er å ta kontakt med en av våre mange forhandlere og verksteder. Som ikke bare kan bestille delene for deg, men også installere dem.

Fordeler med å velge originaldeler og service hos oss

Ikke bare er du sikret den kvaliteten du skal ha ved å kjøpe originalt, men delene leveres også raskt. Vi har nemlig delelagre over hele landet, som gjør at alle Toyota-verkstedene får daglige leveranser med nye deler.

Hvis du også velger å ta originalservicen hos oss kan du være sikker på at arbeidet blir riktig utført. Det er ingen som kjenner din Toyota like godt som våre spesialtrente mekanikere, som i årrekker eksklusivt har jobbet med de forskjellige Toyota-modellene. 

I tillegg oppdaterer vi bilens programvare og hybridsystem hvis oppdateringer er tilgjengelig. 

Men kanskje det beste av alt, tar du servicen din hos oss, kan du bevare opptil 10 års garanti på din Toyota.

Oppsummert: Bestiller du deler eller service hos oss, sikrer du at din Toyota forblir en Toyota.

Vil du lære mer om Toyotas originaldeler?