Jeg ønsker å...

Toyota Land Cruiser personbil er priset og kan bestilles

Den nye Land Cruiser beholder sin klassiske, robuste rammekonstruksjon, og benytter nå Toyotas GA-F-plattform, som spiller en viktig rolle i en betydelig forbedring av offroad-ytelsen.
    • Tilbake til røttene med over 70 års historie
    • Bedre kjøreegenskaper og fremkommelighet
    • Personbilmodellen klar for bestilling

     

    – Toyota er stolte av å åpne salget av den helt nye Land Cruiser i Norge, en modell som direkte bygger på de originale kvalitetene som har gjort Land Cruiser-navnet synonymt med styrke og pålitelighet i over 70 år, sier Piotr Pawlak, administrerende direktør i Toyota Norge.

Den robuste og tøffe looken uttrykker "tilbake til røttene"-kvaliteten til den nye Land Cruiser, men den er også svært praktisk med en «form følger funksjon»-tilnærming. Offroad ytelsen støttes av kortere overheng, skulpturelle hjørner og karosserideler er designet for enkel utskiftning i tilfelle skade.
Interiøret tilbyr et valg mellom to, fem eller syv seter, med et design som fremkaller styrken og funksjonaliteten til en autentisk offroader. Dette vises i detaljer som det horisontalt plasserte instrumentpanelet og brytere som er formet for enkel betjening, selv når man kjører over krevende terreng.

Enda bedre offroad og på vei

Den nye Land Cruiser beholder sin klassiske, robuste rammekonstruksjon, og benytter nå Toyotas GA-F-plattform, som spiller en viktig rolle i en betydelig forbedring av offroad-ytelsen.

Den nye Land Cruiser forbedrer ytterligere sine evner offoad med en nytt frakoblingsbart frontstabilisatorstag, som kun blir tilgjengelig på personbilutgaven i Norge. Nyvinningen lar føreren endre innstillingen til stabilisatorstaget ved hjelp av en bryter på dashbordet foran, som kobles ut for å gi ekstra hjulvandring.

  • En Multi-Terrain Monitor og Multi-Terrain Select system gir ytterligere støtte ved offroad kjøring. Ved hjelp av høyoppløselig kamera og skjerm gir Multi- Terrain Monitor føreren et klart overblikk over området umiddelbart rundt og under kjøretøyet. Multi-Terrain Select-systemet tilpasser automatisk kjøretøyets ytelse for å passe til kravene i forskjellige offroad kjøreforhold.

    I Norge introduseres nye Land Cruiser med en 2,8-liters turbodiesel konstruert for en god balanse mellom drivstoffeffektivitet og ytelse. Den produserer maksimalt 204 DIN hk/150 kW (med dreiemoment på 500 Nm) og er koblet til en ny åttetrinns Direct Shift automatgirkasse, noe som gir den styrken som behøves for å trekke tilhenger på opptil 3.500 kg.

Den nye Land Cruiser vil dra nytte av de nyeste Toyota Safety Sense- systemene innenfor en omfattende Toyota T-Mate-pakke med avanserte sikkerhetsfunksjoner og teknologier som reduserer belastningen på føreren. Toyota Safety Sense V3 har blant annet: Kollisjonsvern med autobrems, adaptiv cruisekontroll, auto fjernlys , skiltgjenkjenning, filassistent og blindsonevarsel. Nye Land Cruiser har også stabilitetskontroll, downhill assist control, diffsperre bak, multiterrain monitor med 4 kameraer og 180 grader ryggekamera med parkeringssensorer foran og bak.

Velutstyrt GX-modell

Personbilutgaven av nye Toyota Land Cruiser blir i Norge tilgjengelig i GX-utstyrsgrad. Denne har i tillegg til varebilutgaven 20 tommers alufelger og frakoblingsbart stabilisatorstag.

Innvendig vil personbilutgaven utstyres med et JBL audioanlegg med 14 høyttalere og et 3-sone automatisk klimaanlegg. Skinnseter er også standard, og begge forsetene har elektrisk justering med minne. Personbilen får også head-up display og kjøleboks mellom setene, samt varme i baksetene.

Personbilmodellen er nå klar for bestilling med levering i år, mens varebilutgaven vil trolig åpnes for bestilling i september, med levering i første kvartal 2025.

Prisliste

Land Cruiser GX 5-seter kr 1 725 200
Land Cruiser GX 7-seter kr 1 778 600

(veil. utsalgspris, ekskl. frakt og levering)